Naailes voor beginners en gevorderden

Zelf kleding maken voor beginners en gevorderden.

Wil je graag zelf kleding leren maken? Of ben je thuis al lekker bezig met naaien, maar loop je soms tegen uitdagingen aan waar je de oplossing niet meteen voor weet? Of misschien wil je leren hoe je kleding kan aanpassen naar jouw lengte en postuur. Start dan met naailes!

Bij deze cursus leer je kleding maken van begin tot eind. Je begint met een eenvoudig kledingstuk als een rok of broek. Zelf kleding maken is niet zo moeilijk als het lijkt en je hebt al snel resultaat. De gevorderde naaister kan aan het moeilijkere werk  beginnen. Een colbert of een pantalon met paspelzakken. Alles is mogelijk. 

Kies zelf wat je naait

Je kiest zelf wat je maakt. In het atelier hebben we een ruim aanbod aan modetijdschriften zoals Burda en Knipmode, maar ook buitenlandse tijdschriften. In overleg met Ferna kies je een patroon uit dat past bij je niveau en ga je hiermee aan de slag. Ook kinderkleding behoort tot de mogelijkheden.

Iedereen werkt op haar eigen tempo. Je gaat zelfstandig aan de slag met jouw kledingstuk en tussendoor geeft Ferna je aanwijzingen en advies over de stappen die je moet nemen. 

In een paar weken heb je een uniek kledingstuk zelf gemaakt en kun je verder met het volgende project.

Wat heb je nodig tijdens de naailes?

Er zijn naaimachines en lockmachines aanwezig. Je zorgt zelf voor patroonpapier (ook te koop in het atelier), stoffen, garen en andere benodigdheden. Ferna kan je tips en advies geven over waar je leuke stoffen kan kopen en welke stof geschikt is voor het kledingstuk dat je wilt maken. Dit kan gewoon op de markt in Zaandam zijn of bijvoorbeeld het stoffenspektakel waar veel cursusten van Modevakschool New Style regelmatig rondsnuffelen op zoek naar koopjes en bijzondere stoffen.

Zelf maken is niet altijd goedkoper, maar voor hetzelfde geld heb je wel iets unieks!

Kosten & Inschrijven

€ 15,- per les van 2 uren. Betalen per maand.  Opzegtermijn 1 maand.

De cursus is mogelijk op verschillende dagen en tijden. Vul je voorkeur in op het formulier, dan laten we je zo snel mogelijk weten of er plek is. Omdat je zelfstandig werkt kun je op elk moment starten.

SCHRIJF JE IN

Voor meer informatie mag je altijd mailen naar info@modevakschoolnewstyle.nl of bellen naar 0624121168.

Reacties zijn gesloten.